Soep over de noene

Terug in de tijd maar brandend actueel: soepbedeling!

Tijdens de Eerste Wereldoorlog maakte het Volkshuis ‘De Noordstar’ met onder andere de Oostendse afdeling van de voedingscentrale zich, in het kader van het Nationaal Hulp- en Voedingscomité (NHVC), actief en verdienstelijk bij de voedselbevoorrading van de Oostendse bevolking.

Daarnaast voeren we al meer dan 100 jaar strijd  om het uitbouwen en verdedigen van die sociale bescherming die aan de grondslag ligt van de welvaart die er vandaag is.

Stelselmatig brokkelen politieke krachten de sociale verworvenheden af, in ruil voor korte termijn winstbejag van the happy few. De gecreëerde onzekerheid wordt gecultiveerd tot schrikbeelden over “de ander”. Wij als ABVV Horval blijven ijveren voor sociale verworvenheden, voor iedereen! We verzetten ons tegen de valse tegenstellingen en blijven mensen verbinden in de strijd om hun sociale rechten.

En wat is meer verbindend dan samen soep drinken? Daarom deelden ABVV West-Vlaanderen en Horval West-Vlaanderen op 16 en 17 december terug soep uit. In de kantoren te  Brugge, Kortrijk, Oostende en Roeselare werd er soep uitgedeeld aan de aanwezige leden.

Het personeel deed een duitje in het zakje en het opgehaalde geld werd geschonken aan  AROPA vzw tegen kansarmoede.