Afgestudeerd? Schrijf je in als werkzoekende!

Je inschrijving als werkzoekende bij de VDAB is erg belangrijk. Dit verhoogt sterk je kansen om een passende job te vinden, en het is ook een voorwaarde opdat je beroepsinschakelingstijd zou lopen.

Door je inschrijving word je officieel werkzoekende en beschikbaar voor de arbeidsmarkt. Hoe sneller je officieel bent ingeschreven, hoe sneller je in aanmerking komt voor allerlei tewerkstellingsmaatregelen of hoe sneller je later recht krijgt op een inschakelingsuitkering als je nog geen werk gevonden hebt. Belangrijk dus, zowel voor wie zijn schooljaar afmaakt, als voor wie het in de loop van een schooljaar voor bekeken houdt.

Heb je gewerkt en ben je daarna terug werkloos, vergeet dan niet je inschrijving te hernieuwen.

Mogelijk twijfel je of het wel echt nodig is. Simpel, ook dan schrijf je je in! Een keertje teveel je inschrijving bevestigen kan geen kwaad, een keertje te weinig kan je zuur opbreken.

Als je een passend werkaanbod weigert, of als je een job verknalt, dan is de kans groot dat de periode dat je reeds ingeschreven was, niet meer meetelt. Dan is het ook niet meer zeker dat je later een uitkering als schoolverlater krijgt. Dezelfde redenering telt voor het niet actief meewerken aan de verplichte begeleidingssessies.

Meer info op de Werkloosheidsdienst van het ABVV. Zie openingsuren van de kantoren in jouw regio.

Afbeelding2