Vakantiegeld en werkloosheidsvergoeding

Ben je sinds dit jaar volledig werkloos en nam je nog geen vakantiedagen op? Dan loop je het risico in december minder uitkering te krijgen.

Je hebt vorig jaar gewerkt maar je werd inmiddels ontslagen? Bij je ontslag kreeg je vakantiegeld uitbetaald of je ontving dit via een vakantiekas. Bleef je sindsdien volledig werkloos, dan betaalt de RVA je in 2020 geen uitkering voor de dagen waarvoor je vakantiegeld kreeg.

Neem je deze vakantiedagen niet op voor december 2020 dan zullen ze automatisch in mindering gebracht worden. Je werkloosheidsuitkering van de maand december 2020 zal dan lager zijn.

Wat kan je doen?

Je wilt niet dat alle vakantiedagen in december verrekend worden. Dan kan je jouw vakantiedagen nog spreiden over november en december. Duid de volgende maand op je controlekaart een aantal vakantiedagen aan. Dat doe je door een ‘V’ te plaatsen op de door jouw gekozen dagen. Voor die dagen krijg je dan geen uitkering.

Wil je weten hoeveel verlofdagen je nog moet opnemen, dan kun je dit rustig thuis bekijken op ‘Mijn ABVV’ via www.abvv.be. Je kunt natuurlijk ook steeds terecht in je ABVV-kantoor voor meer informatie.