7 oktober: 2 jaar regering-Michel: actiedag

De regering-Michel zit nu twee jaar in het zadel. Het is een asociale regering die voluit de neoliberale kaart trekt, volgzaam luistert naar de wensen van het patronaat en tegelijk keihard bespaart op kap van werknemers, gepensioneerden, werkzoekenden en mensen met een uitkering. Terwijl grote vermogens en bedrijven cadeaus ontvangen krijgen werknemers hogere facturen, minder sociale bescherming, en moeten ze langer, harder en soepeler werken voor minder koopkracht. Een beleid dat we ook terugvinden bij de Vlaamse regering-Bourgeois. Het moet anders en beter.

Alternatieven
Wij willen een ander, beter, rechtvaardig, eerlijk en evenwichtig beleid. Want er zijn wél alternatieven voor deze eindeloze broeksriempolitiek op kap van de gezinnen en werknemers.

Meer koopkracht dankzij de vrijheid van loononderhandelingen. Werknemers moeten hun deel van de taart krijgen.
Fiscale rechtvaardigheid. Alle inkomens samen nemen en eerlijk belasten. Een grotere bijdrage van inkomsten uit kapitaal en fiscale fairplay. De achterpoorten moeten dicht.
De federale sociale zekerheid versterken. Investeren in mensen in plaats van erop te besparen.
Kwaliteitsvolle en toegankelijke openbare diensten. Daar wordt iedereen beter van.
Dat maken we een week na onze massabetoging van 29 september duidelijk met een actiedag op vrijdag 7 oktober. In bepaalde sectoren en bedrijven wordt actie gevoerd onder verschillende vormen. en op openbare plaatsen voeren we actie.