Eerst contract, dan pas werken!

img_1778Een arbeidsovereenkomst geeft werknemers zekerheid. Normaal gezien moet je die arbeidsovereenkomst tekenen vóór je aan de slag gaat. Maar voor de interim-sector bestond hier een uitzondering op: het contract moest pas twee dagen na de start van de opdracht ondertekend worden. En daar werd door sommige interimkantoren soms misbruik van gemaakt. Onder andere door het contract nog aan te passen bij ziekte. En de uitzendkracht was het slachtoffer, want die had geen enkel bewijs in handen.

Vanaf nu:

De uitzendkracht moet op voorhand duidelijke afspreken met het uitzendkantoor over hoe hij het contract zal ondertekenen. Het klassieke papieren contract blijft sowieso bestaan. Dus als een uitzendkracht erop staat om zijn contract op papier te ondertekenen, dan kan het uitzendkantoor dat niet weigeren. In de praktijk is dat soms moeilijk haalbaar. Daarom werd nu ook de mogelijkheid ontwikkeld om je contract elektronisch te ondertekenen, dus via computer of smartphone..

Heb je nog vragen? Bezoek onze website www.interimcontract.be. Daar vind je meer informatie en kan je een demonstratiefilmpje bekijken over het onderteken van een e-contract.