Statutair Congres « Van in de grond tot op het bord en diensten »

Onder het voorzitterschap van Conny Demonie (Gewestelijk Secretaris van West-Vlaanderen) en Michèle Duray (Gewestelijk Secretaris CCMBW) zijn meer dan 500 delegees gedurende 2 dagen samengekomen in Blankenberge voor het Statutair Congres van onze Centrale.
De militanten hebben rond het thema “Van in de grond tot op het bord en diensten” kunnen debatteren om de politieke lijnen van onze Centrale voor de komende jaren te definiëren.

De discussies waren verrijkend en, zoals naar goede gewoonte bij ABVV HORVAL, heeft iedereen in alle vrijheid zijn mening naar voren kunnen brengen.
De aanvallen op onze sociale verworvenheden door de regering Michel laten zich even hard gewaarworden in het noorden als in het zuiden van het land.
Ter inleiding van de werkzaamheden van het Congres hebben de delegees kunnen luisteren naar de toespraken van Miranda Ulens en Jean-François Tamellini, de jonge federale secretarissen van het ABVV, en van Estelle Brentnall, EFFAT-secretaris voor de voedingssector.
Alvorens de toekomst uit te tekenen werden de morele verslagen van de voorgaande jaren uitgebreid becommentarieerd, waarna onze twee Co-Voorzitters Alain Detemmerman en Tangui Cornu unaniem werden herverkozen.
Meer dan ooit is ABVV HORVAL klaar voor de strijd om de talrijke uitdagingen het hoofd te bieden waarmee we geconfronteerd zullen worden.

N.a.v. het congres werd een speciale Facebook– pagina aangemaakt en er is een  nieuw promotiefilmpje!

Klik hier om de foto’s te bekijken.