Wijzigingen in de school- en studietoelagen

Wie recht heeft op een ‘studiebeurs’ voor zijn kinderen in het kleuter-, lager, secundair onderwijs of het hoger beroepsonderwijs voor verpleegkunde (HBO5), krijgt zijn centen vanaf dit jaar van de uitbetaler van de kinderbijslag/Groeipakket. Voor andere hogeschoolstudenten blijft alles bij het oude.

De schooltoeslag is namelijk geïntegreerd in het Groeipakket, de vernieuwde kinderbijslag. Het gevolg is dat de schooltoeslag niet langer door het Vlaams ministerie van Onderwijs wordt betaald, wel door de uitbetaler van het Groeipakket.

Als ouder hoef je niets meer te ondernemen. De schooltoeslag zal automatisch worden betaald; in september/ oktober de gezinnen met alleen kinderen jonger dan 18 mogen, eind oktober, in november of december de gezinnen met kinderen van boven 18.