ABVV kiest binnenkort een nieuwe Voorzitter

Het federaal bureau van het ABVV besliste vandaag over het voorzitterschap van het ABVV.

Voorzitter Robert Vertenueil had gisteren zijn mandaat neergelegd nadat bleek dat hij niet meer op de steun kon rekenen van zijn instanties. Dit werd vandaag bevestigd door het federaal bureau van het ABVV waardoor het proces van verkiezingen voor een nieuwe voorzitter dient te worden gestart.

Op voorstel van het Federaal Secretariaat van het ABVV besliste het federaal bureau om onmiddellijk de opdracht van voorzitter toe te wijzen aan Thierry Bodson, om samen met de Algemeen Secretaris, Miranda Ulens en het voltallige Federaal secretariaat de dagelijkse leiding van het ABVV stevig in handen te nemen.

De kandidaturen van voorzitter van het ABVV worden vanaf vandaag opengesteld en lopen tot 15 juni. Rond 15 september wordt een Federaal Comité samen geroepen om over te gaan tot de officiële verkiezing van de voorzitter.

Het ABVV staat zeker klaar om de sociaaleconomische uitdagingen die zich aandienen het hoofd te bieden.