Bereken zelf jouw pensioenverlies

Op de website www.mypension.be vind je het bedrag van je pensioen: het opgebouwd pensioen tot op dat moment (moest het pensioen nu opgenomen worden, wat dus fictief is); of het wettelijke pensioenbedrag op de vroegst mogelijke pensioendatum; of het wettelijke pensioenbedrag op de wettelijke pensioendatum (65, 66 of 67 jaar).

In de berekeningsmodule zijn de regeringsmaatregelen op vlak van brugpensioen (SWT) en periodes van inactiviteit nog niet opgenomen. Vanaf volgend jaar is dat wel het geval. Daarom is het van belang nu al een eerste keer het bedrag van je pensioen te raadplegen.

Log met je elektronische identiteitskaart in op www.mypension.be om het bedrag van je pensioen te kennen. Doe dit volgend jaar opnieuw om te zien hoeveel de regering van je pensioen afpakt.

 Knipsel