Onthaal nieuwe collega’s

scanonthaalbeleidpngCao 22 verplicht werkgevers om een onthaal te organiseren voor alle nieuwe werknemers.

Nieuwe werknemers hebben daardoor recht op informatie over hun arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden, en over de job die ze gaan uitoefenen. Een goede communicatie helpt om de nieuwe werknemer vlotter te laten samenwerken met zijn collega’s. Soms gaat dat gewoon over eenvoudiger taalgebruik of letten op technische termen. Soms is er meer nodig.

Alle ABVV’ers kunnen bij onze diversiteitsconsulenten terecht met vragen of problemen over onthaal met aandacht voor taal. De diversiteitsconsulenten luisteren naar de situatie van de delegees en zijn werkvloer. Ze maken een grondige analyse van de situatie en zoeken naar de oorzaken. Samen bekijken we mogelijke oplossingen, altijd in overleg met de betrokken beroepssecretarissen. Zo komen ze tot een plan van aanpak dat je kan gebruiken in het overleg met je werkgever.

 

De contactgegevens van onze diversiteitsconsulenten en meer uitleg over hun manier van werken vind je op www.scanjewerkvloer.be.