Werknemers uit de land- en tuinbouwsector zijn slachtoffer van aanhoudende besparingen door regering bij Bpost!

Attesten eindejaarspremie raken door personeelstekort niet bij de betrokken werknemers.

Een groot deel van de werknemers uit de land- en tuinbouwsector wachten sedert begin december op hun eindejaarspremie. De bezuinigingspolitiek van deze rechtse regering, met diverse reorganisaties en personeelsverlies tot gevolg, lijdt tot het niet kunnen verwerken van het toegenomen volume aan post en dus tot onaanvaardbare vertragingen.

Het FIFO (First In – First Out) principe van Bpost verergert dit probleem. Concreet wil dit zeggen dat de zendingen van vandaag eerst aan bod komen. Wanneer deze verwerkt zijn, wordt de post, die gisteren is blijven liggen, aangepakt, enz. tot ooit het laatste stuk zal verwerk zijn. Met als gevolg dat vele werknemers uit de land- en tuinbouw nu nog steeds op hun eindejaarspremie wachten.

Dit is absoluut niet de verantwoordelijkheid van de werknemers van Bpost. Zij werken immers 6 op 7 dagen en er wordt beroep gedaan op interimarbeid, en daarenboven swingen de overuren de pan uit…. Dit allemaal om de achterstand toch te kunnen wegwerken!

ABVV Horval heeft steeds het belang van goed werkende overheidsbedrijven en diensten benadrukt! Besparingen zoals deze regering doorvoert, zijn dan ook onaanvaardbaar en de werknemers uit de sector land- en tuinbouw betalen hier cash de rekening van. Dit is voor ons onaanvaardbaar en onze werknemers zullen dit zeker in gedachte houden bij de volgende verkiezingen!!!