CAO104: Werkgelegenheidsplan voor oudere werknemers.

In juni 2012 hebben de sociale partners in de NAR CAO104 afgesloten over de uitvoering van een werkgelegenheidsplan oudere werknemers in de onderneming. Doel: Elke werkgever moet een werkgelegenheidsplan oudere werknemers opstellen om het aantal werknemers van 45 jaar en ouder te behouden of te verhogen.

Daarop volgde in heel wat bedrijven overleg en resulteerde in een bedrijfswerkgelegenheidsplan. De meeste plannen zijn in voege getreden op 1 januari 2013 met een duur van 4 jaar.

Tijd dus om het bestaande  werkgelegenheidsplan te evalueren en bij te sturen in de ondernemingsraad of met de vakbondsafvaardiging. Indien binnen het bedrijf geen ondernemingsraad of vakbondsafvaardiging aanwezig is, dan met het comité voor preventie en bescherming op het werk.

Lees CAO 104.

Lees meer over werkgelegenheidsplannen.

Lees de ABVV-folder.

 

page_1